Logo

Vacatures

Bureauredacteur (Engels)

Het schrijven van een tekst is makkelijk. Het creëren van een begrijpelijke tekst voor een specifieke doelgroep is een heel ander verhaal. Dat laatste is wat wij zoeken in onze nieuwe bureauredacteur: iemand die allerlei informatie geschikt kan maken voor publicatie in onze dagelijkse nieuwsbrief.

Als bureauredacteur ben je dagelijks bezig met het zoeken van nieuws en het verwerken hiervan tot relevante artikelen. Ook uit persberichten selecteer je de belangrijkste informatie en daar maak je een begrijpelijk en interessant verhaal van. Videoreportages en opgenomen interviews werk je uit tot artikelen en bij vertaalde teksten controleer je of het allemaal klopt. En dat onder druk van de dagelijkse deadline.

Het gaat om een functie op de Engelstalige redactie van Fresh Publishers, een familiebedrijf dat zich richt op de nieuwsvoorziening in de internationale AGF-handel, tuinbouw, interieurbranche en de biologische sector. Dagelijks versturen we nieuwsbrieven per mail in zeven talen naar meer dan 200.000 abonnees. Daarnaast hebben we nog verschillende branchespecifieke uitgaven in print. In deze baan ondersteun je de Engelstalige redactie in diverse opzichten. ’s Ochtends zoek je de artikelen bij elkaar voor het dagelijkse redactieoverleg en zorg je dat de nieuwsselectie klaargezet wordt voor de publicatie. Daarna ga je aan de slag met het schrijven van artikelen en het verwerken van teksten.

De onderwerpen waarover je schrijft zijn divers. Mocht je daar niets vanaf weten, dan is dat geen probleem. We spijkeren je graag bij. Belangrijker is dat je leergierig en vasthoudend bent, dat je graag de eerste wilt zijn met nieuws en dat je een deadline niet vreest. Je kunt zowel (telefonisch) interviewen als opnames uitwerken, verbetert moeiteloos ook andermans teksten en zet deze in ons online publicatiesysteem. Of het gaat om een kort nieuwsbericht, een interview of een achtergrondverhaal; jij schrijft snel en precies in een ontspannen stijl en kunt ook ingewikkelde verhalen makkelijk toegankelijk maken. En natuurlijk is je Engels feilloos.

Wij bieden:

  • Een passend salaris met de nodige opleidingsmogelijkheden
  • Een nieuw kantoor in het Zeeuwse Tholen, met de auto 30 minuten van Antwerpen, en 45 minuten van Breda en Rotterdam
  • Een gezellig team. Maar we garanderen niet dat er nooit een stressbal naar je wordt gegooid.

Voel jij je aangesproken door deze vacature en herken jij je in onze kernwaarden toegankelijk, betrouwbaar, enthousiast, no-nonsense, respectvol, toegewijd en een persoonlijk betrokken relatie? Heb je HBO denk- en werkniveau en het liefste ook nog een beetje humor? Dan zien we je sollicitatie graag verschijnen!

Interesse? Klik hier om te solliciteren