Logo

Vacatures

Bureauredacteur (Duits)

Een bak enthousiasme, een opgewekt humeur en iemand die overal kansen ziet, dat zoeken we in onze nieuwe Commerciële Redacteur. Of beter gezegd: Viel Enthusiasmus, eine fröhliche Stimmung und jemand, der überall Chancen sieht. Und dann auch noch ein Gespür für aktuelle News. Het gaat namelijk om een functie bij onze Duitstalige nieuwspublicatie.

Als bureauredacteur zoek je ’s ochtends nieuws voor het redactieoverleg. Daarna maak je de geselecteerde artikelen gereed voor de publicatie in het CMS-systeem. Uit persberichten selecteer je de belangrijkste informatie en stel je een kort en interessant verhaal samen. Je controleert en valideert vertaalteksten en zorgt dat het met foto en al klaar staat voor publicatie. Dit alles onder druk van de dagelijkse deadline. In de middag ga je aan de slag met schrijfwerk. Videoreportages en opgenomen interviews werk je uit tot artikelen. Ook zelfstandig interviewen behoort tot de mogelijkheden. Jij schrijft vlot en precies in een ontspannen stijl en kunt ook ingewikkelde verhalen makkelijk toegankelijk maken.

De publicatie waar het om gaat, Freshplaza.de, richt zich op de Duitstalige groenten- en fruithandel, een sector die continu in ontwikkeling is. Mocht je hier nog niets vanaf weten, dan is dat geen probleem. We spijkeren je graag bij. Belangrijker is dat je leergierig en vasthoudend bent, dat je graag de eerste wilt zijn met nieuws en dat je een deadline niet vreest.

In deze functie maak je deel uit van de internationale redactie van Fresh Publishers, een familiebedrijf dat zich richt op de nieuwsvoorziening in de internationale AGF-handel, tuinbouw, interieurbranche en de biologische sector. Dagelijks versturen we nieuwsbrieven per mail in zeven talen naar meer dan 300.000 abonnees en publiceren we verschillende branchespecifieke uitgaven in print.

Wij bieden:

  • Een passend salaris met de nodige opleidingsmogelijkheden
  • Een nieuw kantoor in het Zeeuwse Tholen, met de auto 30 minuten van Antwerpen, en 45 minuten van Breda en Rotterdam
  • Een gezellig team. Maar we garanderen niet dat er nooit een stressbal naar je wordt gegooid.

Voel jij je aangesproken door deze vacature en herken jij je in onze kernwaarden toegankelijk, betrouwbaar, enthousiast, no-nonsense, respectvol, toegewijd en een persoonlijk betrokken relatie? Heb je HBO denk- en werkniveau en het liefste ook nog een beetje humor? Dan zien we je sollicitatie graag verschijnen!

Interesse? Klik hier om te solliciteren